De ouderkamer

Algemeen

De ouderkamer is er speciaal voor de ouders van de kleuters en de peuters van de Bonkelaar. In de ouderkamer gebeuren dingen dievoor u als ouders interessant, leuk, behulpzaam of gezellig kunnen zijn. Er is informatie over de school, de buurt en over de opvoeding aanwezig in de ouderkamer. Ook kan het zijn dat er in de ouderkamer door de ouders en de oudercontact medewerkster voorbereidingen worden gemaakt vooreen nieuw thema in de school, door middel van de ouderkamer hoopt de school een open en prettig schoolklimaat te creëren.

De koffie inloop
Eén keer per week is er in de ouderkamer koffie-inloop.
U kunt andere ouders ontmoeten, praten met elkaar over allerlei dingen die met onszelf, onze kinderen en de school te maken hebben. We kletsen over alledag en kunnen elkaar tips of informatie geven.

Thema bijeenkomsten
Regelmatig is er in de ouderkamer een themabijeenkomst. Hierbij is vaak een gastspreker of een (opvoed)deskundige aanwezig. Soms worden de themabijeenkomsten verzorgd door een leerkracht, de oudercontact medewerkster of een VVE leidster. Onderwerpen kunnen zijn; “wat heeft spelen met leren te maken”,”pesten”, “gezonde voeding voor kinderen”, “de kleuter CITO toets”, “startblokken”, enz.  Als er een themabijeenkomst is ontvangt u altijd van tevoren een uitnodiging. Mocht u ideeën of wensen hebben voor een themabijeenkomst, hoor t de oudercontactmedewerkster dat graag.

Ouderactiviteiten
In de ouderkamer worden ook activiteiten voor de ouders georganiseerd.
Hierbij kunt u denken aan boekenclub, crea middag, workshops, enz.
Als er een nieuwe ouderactiviteit van start gaat, ontvangt u altijd van tevoren een uitnodiging.

De oudercontact medewerkster, werkt op:
Maandag

Een persoonlijk gesprek
Voor een persoonlijk gesprek kunt u de oudercontactmedewerkster opzoeken in de ouderkamer bij het inloopspreekuur.

Deze inloopspreekuren staan aangegeven op de agenda van de ouderkamer. Ook hangt er een lijstje op de deur waarop is aangegeven welke tijden (nog) beschikbaar zijn. Mochten deze dagen of tijden u niet goed uitkomen, dan kunt u altijd een afspraak maken voor een andere dag of tijdstip. U kunt binnenlopen als u vragen hebt over bijvoorbeeld opvoeden, over school, over activiteiten, als u iets met school wilt bespreken maar u weet niet precies hoe, of als u wilt weten wat er in de buurt allemaal te doen is. U bent allemaal welkom!

Activiteiten, bijeenkomsten
Alle activiteiten en bijeenkomsten die plaatsvinden, worden aangeven op de agenda bij de deur van de ouderkamer en in de nieuwsbrief.

Tot ziens in de ouderkamer!

Oudercontactmedewerker (OCM)
Willy Tinneveld-van Zeeland

Informatie

Maandagenda juni juli 2017

 

Oudercontact functionaris Willy Tinneveld- van Zeeland

Sinds september 2011 werk ik op de Bonkelaar als oudercontact functionaris.

Hiervoor heb ik 12 jaar op de Oranje Nassau school gewerkt als onderwijsassistente de laatste jaren voornamelijk bij de kleuters.

Sinds maart 2016 werk ik ook weer op de Oranje Nassau school als oudercontact functionaris.

Het werken met de ouders en verschillende mensen die een workshop of een voorlichting in de ouderkamer geven is leuke afwisseling en een hele fijne baan.

Zowel met de ouders, collega’s heb ik het op de Bonkelaar erg naar mij zin.

Ik ben geboren en getogen in Amsterdam Noord en ben opgegroeid met 4 zussen en 1 broer, ik ben getrouwd met Rick en ook hij komt uit een groot gezin dus is het soms een drukte van jewelste met zoveel familie en aanhang.

(wel heel gezellig).

In mijn vrije tijd besteed ik veel tijd aan mijn gezin dat bestaat uit man, 2 kinderen met man en vrouw en sinds anderhalf jaar hebben we 2 kleindochters erbij gekregen het wordt steeds gezelliger.

Mijn hobby is oud servies(Boerenbont van Maastricht aardewerk) verzamelen daarvoor ga ik geregeld naar jaarbeurzen en verzamelbeurzen.

Het servies wat ik koop voor mijn verzameling gebruik ik ook dagelijks ik moet zeggen het loopt al aardig de spuitgaten uit, nog even en ik zie door de bomen het bos niet meer.

Tijdens vakanties/wekende  gaan we graag met de camper erop uit de natuur en de rust opzoeken.

 

Tot ziens in de ouderkamer

Vriendelijk groet,  Willy

Fotoalbum

Allemaal foto’s van activiteiten in de ouderkamer van de afgelopen periode:

no images were found


no images were found