Nieuws

Kerstkrant 78

Hier is de kerstkrant van gr.78 te downloaden. Voor creatief denken/werken hebben Aaron, Abel, Jorik, Redouan en Sebastian een kerstkrant gemaakt voor de school. 

Schoen versieren

Afgelopen vrijdag 24 november was het een drukke knutselmiddag op De Bonkelaar. In elke klas werden oude schoenen tot nieuw getransformeerd. Via deze link kunt u een kijkje nemen, maar stap ook eens de klas binnen en kom ze zelf bewonderen.

Kleuters door de gangen voor Sintversiering

De kleuters hebben de school bewonderd. Samen met de juffen zijn de kleuters de gangen in gegaan en bekeken de zelf gemaakte slingers van de hogere groepen en de versieringen die de OR, en al de extra ouders, heeft gemaakt. Bedankt OR en hulpouders, het ziet er erg mooi en gezellig uit. Een kijkje nemen? De school is open en een kleine impressie middels deze link.  

Finale SlimmerIQuiz

De Nationale Finale van de Mensa SlimmerIQuiz 2017 werd 15 november in de Aula van de UvA gehouden. Onze vertegenwoordigers, Luuk / Jorik / Nicia uit groep 7/8, hebben een geweldige prestatie geleverd door als 3e te eindigen: van harte gefeliciteerd! Meer weten over Mensa SlimmerIQuiz, dat kan via deze link. Foto’s van de finale staan in ons album

SlimmerIQuiz

In de klas hadden we ons voorbereid op de scholenstrijd van a.s. woensdag. De UnIQ groep 7/8 en de plusleerlingen van groep 7 en 8 regulier.

Twee groepen van De Bonkelaar deden woensdag 8 november mee aan de regionale finales van de SlimmerIQuiz, de scholenstrijd, op het Zaanlands Lyceum. De groep 7 werd vertegenwoordigd door Leanora, Tjibbe en Daphne en groep 8 door Nicia, Luuk en Jorik.

Beide groepen hadden het erg leuk gehad en het leverde zelfs een 1e (groep 8) en 2e (groep 7) plaats op in de regionale finale. Volgende week staat de groep 8 in de grote finale op de UvA in Amsterdam, waar de teams strijden om mooie prijzen en natuurlijk de felbegeerde titel ‘Winnaars SlimmerIQuiz 2017’.

Succes Jorik, Luuk en Nicia!

 

Op woensdagochtend is er voor alle kinderen de voorstelling “meneer B. en het huis van graaf Rucola” ter afsluiting van de kinderboekenweek.

Op woensdag 11 oktober hebben de pluskinderen en unIQ uit groep 7/8 de klassenronde van de Mensa slimmerIQuiz.