Nieuws

Verkiezing oudergeleding medezeggenschapsraad De Bonkelaar

Tot vrijdag 22 juni kon u zich aanmelden voor de oudergeleding van de medezeggenschapsraad (MR) van De Bonkelaar. Wij zijn blij te melden dat er twee kandidaten zich hebben aangemeld, te weten:

  • Brenda de Jonge (Jessie Hall gr.4)
  • Aziz Oilkiadi (Sohaib Olikadi gr.6)

 

U kunt schriftelijk, vanaf maandag 2 juli tot en met vrijdag 6 juli, uw voorkeursstem geven middels het meegegeven formulier. Deze kan in de daarvoor bedoelde box gedeponeerd worden.

Motivatie van de kandidaten

Brenda de Jonge

Ik ben Brenda de Jonge en samen met mijn man hebben we een dochter, Jessie Hall. Jessie zit in groep 4 bij juf Monique.

De afgelopen jaren ben ik vaak betrokken geweest op De Bonkelaar. Als ik niet aan het werk ben, dan help ik graag een handje mee. Om mijn betrokkenheid te vergroten, wil ik plaatsnemen in de medezeggenschapsraad van onze school. Op deze manier kan ik meer kennis opdoen van de schoolse/ouder zaken en behoefte van de school, haar ouders en kinderen. Samen met de andere MR leden wil ik onze school, wil ik een stem zijn voor iedereen, zodat kind, ouder en leerkracht met een fijn gevoel naar school kan gaan en/of werken.

Aziz Oilkadi

Als account heb ik onder andere subsidieverantwoording controles gedaan onder Amsterdamse basisscholen (Asko/Dyade)/ Deze ervaringen en het feit dat ik cijfermatig onderlegd ben, zal een toegevoegde waarde zijn voor de MR. Verder ben ik zeer sociaal en goed te benaderen waardoor ik een goede stem van de ouders kan vertolken. Ik luister graag naar andere en ben behulpzaam waar nodig. Derhalve ben ik gemotiveerd om in de MR plaats te nemen en wat te betekenen voor onze school.

Kerstkrant 78

Hier is de kerstkrant van gr.78 te downloaden. Voor creatief denken/werken hebben Aaron, Abel, Jorik, Redouan en Sebastian een kerstkrant gemaakt voor de school. 

Schoen versieren

Afgelopen vrijdag 24 november was het een drukke knutselmiddag op De Bonkelaar. In elke klas werden oude schoenen tot nieuw getransformeerd. Via deze link kunt u een kijkje nemen, maar stap ook eens de klas binnen en kom ze zelf bewonderen.

Kleuters door de gangen voor Sintversiering

De kleuters hebben de school bewonderd. Samen met de juffen zijn de kleuters de gangen in gegaan en bekeken de zelf gemaakte slingers van de hogere groepen en de versieringen die de OR, en al de extra ouders, heeft gemaakt. Bedankt OR en hulpouders, het ziet er erg mooi en gezellig uit. Een kijkje nemen? De school is open en een kleine impressie middels deze link.  

Finale SlimmerIQuiz

De Nationale Finale van de Mensa SlimmerIQuiz 2017 werd 15 november in de Aula van de UvA gehouden. Onze vertegenwoordigers, Luuk / Jorik / Nicia uit groep 7/8, hebben een geweldige prestatie geleverd door als 3e te eindigen: van harte gefeliciteerd! Meer weten over Mensa SlimmerIQuiz, dat kan via deze link. Foto’s van de finale staan in ons album

SlimmerIQuiz

In de klas hadden we ons voorbereid op de scholenstrijd van a.s. woensdag. De UnIQ groep 7/8 en de plusleerlingen van groep 7 en 8 regulier.

Twee groepen van De Bonkelaar deden woensdag 8 november mee aan de regionale finales van de SlimmerIQuiz, de scholenstrijd, op het Zaanlands Lyceum. De groep 7 werd vertegenwoordigd door Leanora, Tjibbe en Daphne en groep 8 door Nicia, Luuk en Jorik.

Beide groepen hadden het erg leuk gehad en het leverde zelfs een 1e (groep 8) en 2e (groep 7) plaats op in de regionale finale. Volgende week staat de groep 8 in de grote finale op de UvA in Amsterdam, waar de teams strijden om mooie prijzen en natuurlijk de felbegeerde titel ‘Winnaars SlimmerIQuiz 2017’.

Succes Jorik, Luuk en Nicia!

 

Op woensdagochtend is er voor alle kinderen de voorstelling “meneer B. en het huis van graaf Rucola” ter afsluiting van de kinderboekenweek.

Op woensdag 11 oktober hebben de pluskinderen en unIQ uit groep 7/8 de klassenronde van de Mensa slimmerIQuiz.